Bliv inspireret

When you learn, teach !

Igår skiftede jeg coveret på Jordemoderlounges FB side.

Jeg har valgt at bruge et smukt citat af den amerikanske poet og menneskeretsforkæmper, Maya Angelou. ” Når du lærer, undervis! Når du får, giv! ”

Budskabet i citatet forstår jeg sådan, at når jeg lærer noget skal jeg lære fra mig – og at det er vigtigt ikke kun at modtage, men osse at give. Ikke nødvendigvis materielt men viden, ord, tanker, anerkendelse – eller måske hjælp og støtte.
Jeg får meget og jeg synes citatet passer så fint til bloggen – hvor viden, tanker og ord formidles og udveksles med jer ♥

I højre side har jeg sat et billede jeg tog, da jeg var i Afghanistan for at besøge min datter.
Hun arbejdede på det tidspunkt frivilligt, i et dansk børneprojekt i Kabul.
Overalt hvor Maiken og jeg kom frem i Kabul, blev døre åbnet på klem og kvinder og børn kiggede nysgerrigt på os, lissom den lille purk på billedet. Nok ret sjældent, at se 2 nordiske kvinder alene på tur. Flere steder blev vi inviteret ind og budt på mad og drikke – og kvinderne bandt deres tørklæder om vores hår. En befolkning som intet havde – og alligevel gav.

Nå men – for kort tid siden, blev jeg kontaktet via bloggen af en journaliststuderende, der skrev eksamensopgave om blogging. Hun ville gerne have svar på hvor længe jeg havde blogget og om jeg havde valgt at starte lige netop en jordemoderblog, fordi jeg syntes at der var et behov for de oplysninger jeg lagde ud. Men allermest ønskede hun svar på hvorfor jeg ‘brugte tid’ på at blogge.

Og så var det jeg tænkte, at egentlig kunne jeg bare havde citeret Maya Angelou :

“When you learn, teach !
“When you get, give!

For sådan er det jeg har det med bloggeriet, at sætte den viden jeg har – og hele tiden får – i spil sammen med jer.

Glad for I læser med  ♥  Kærligst Helle

Ps: Journalisten fik en lidt længere smøre – sååå hvis du gider læse mere:

“Det er 2 år siden jeg startede med at blogge. Ikke fordi jeg så noget behov hos andre men fordi jeg selv finder det sjovt, at skrive om de emner, der interesserer mig. Bloggen har sit focus på kvindeliv generelt, men da jeg jo er jordemoder – og vild med faget – handler en del indlæg om jordemoderi og oftest med en anden indgangsvinkel, end den kvinderne ellers stifter bekendtskab med. Eksempelvis indlægget om Moxa til vending af babyer eller barselspottens historie. Jordemoderlounge er ikke er en klinisk jordemoderblog, men omhandler mange aspekter af livet som gravid, mor og kvinde – og i høj grad aspekter af mit eget liv. Når du lærer så lær fra dig!

Som jeg skriver i introen, kan man sagtens følge bloggen, selvom man ikke er gravid eller nybagt mor. Jeg er simpelthen så glad for, at Jordemoderlounge når rigtig mange kvinder og faktisk osse et lille antal mænd. Læserne har et aldersspænd fra starten af 20’erne og til ældre, livserfarne kvinder. Jordemoderlounges har blogosfærens skønneste læsere ♥

Det har aldrig været min tanke, decideret at skulle rådgive kvinder hverken på bloggen eller FB, men derimod at inspirere andre med de tanker jeg har. Dermed ikke sagt , at jeg ikke elsker , at der kommer spørgsmål fra kvinder der læser med – det gør jeg,  jeg  synes det er ganske herligt fordi det osse udvider min horisont. Spørgsmål kommer der i øvrigt også på Instagram eller til private fester  😉 – alle får svar eller henvises til andre der måske bedre kan hjælpe dem.

Hvad angår mediet, er blogging en fed måde at nå ud på og så giver det en rigtig god kontaktflade til andre, som jeg kan dele udsyn og indsigt med. Både til mine kernelæsere, men osse andre skribenter, som har noget spændende at byde på. Det kan være forfattere, andre jordemødre, journalister eller forældre med specielle historier, som fex indlægget ’Kan prinsesser have Downs’,  hvor en mor fortæller om hverdagen med et barn med Downs syndrom.  Jeg synes det er supersjovt når folk har lyst at gæsteblogge hos mig  – f.ex da kokken Louisa Lorang skrev om at have sine børn med i køkkenet. ”

Og så spurgte hun – journalisten altså – ind til konkurrencerne – hvor kommer gevinsterne fra? Det kunne andre måske osse godt tænke sig at vide 😉
Det er firmaer, forfatterne og lignende som sponserer deres produkt til udlodning. Og nej jeg sidder ikke og skovler spons ind til mig selv. Det er der klare regler for  – hvis et blogindlæg er sponseret skal det klart fremgå, så ingen er i tvivl.  Når du får, giv !

God weekend 

Vil du læse om min tur til Afghanistan så kig her 

Louisa Lorangs gæsteindlæg finder du her

Og om prinsesser kan ha’ Downs bliver du klogere på her 

Om barselspotter kan du få viden lige her

Og hvis du ikke kender Moxa – så gør du det når du har læst her

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Jette januar 30, 2016 at 6:12 pm

  Kære Helle,

  Altid så hyggeligt at følge dig her på bloggen, selvom jeg ikke er i den fødedygtige alder.

  Kh Jette

  • Reply Helle Broch Nielsen februar 1, 2016 at 11:45 am

   Tusind tak Jette – det er osse mit mål med bloggen at kvinder i alle aldre har lyst at læse med, så er meget glad for din hilsen. Kh. Helle

 • Reply Ditte Wiese februar 2, 2016 at 11:25 am

  Smukke billeder, både fotografierne og dem som du fortæller med ord!
  Jeg er så rørende enig. Og jeg mener faktisk, at det er lidt en pligt at give videre. Ikke altid og hele tiden, men giv nu for fanden noget af os selv til nogen som kan have gavn af det 🙂
  Masser af enige knus 😉
  Ditte

  • Reply Helle Broch Nielsen februar 3, 2016 at 8:13 pm

   Er simpelthen så glad for at have truffet dig her i cyberspace Ditte – en fornøjelse 🙂

  Leave a Reply