Opskrifter

Ve-muffins

Med hånden på jordemoderhjertet vil jeg ikke hævde, at man kan spise sig i fødsel.  Men prøv da bare alligevel, bag nogle ve-muffins og se om du ikke går i fødsel – før eller siden.

I folkemunde siges dadler og chili, at have en gunstig virkning på opstart af fødsel. Dadler fordi de menes at kunne booste hormonet oxytocin, der er et vigtigt hormon når vi taler veer. Oxytocin frigives fra hjernen når noget giver velvære og det gør de søde klistrede dadler måske, i hvert fald i mellemøsten hvor traditionen med dadler til højgravide stammer fra.

At chili skulle have en vefremkaldende effekt, ligger sikkert i tanken om, at indholdsstoffet capsaicin indvirker på den glatte muskulatur i tarmsystemet og derfor måske også på livmodermuskulaturen.
Men lad være, at overdo din chilispisning op til fødslen, veer og chilitarm er en ret dårlig kombi!

Hvorom alting er, så er det supersundt for hele opstarten af fødselsforløbet, at du foretager dig noget andet end at sidde og mærke efter veer, der er der eller ikke er der. Så hellere i gang med at bage, gå en tur og kom hjem og sæt vand over til hindbærbladste og nyd et par vemuffins.
Du kan roligt dele med andre, for hvis de ikke er i forestående fødsel, så lover jeg de ikke får veer 😉

Ve-muffins  ca. 10 stk.

  • 20 g. kokosolie eller smør
  • 50 g. rå rørsukker
  • 2 æg
  • 2 dl. kærnemælk
  • 100 g. hvedemel eller glutenfrit mel
  • 50 g. mandelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 10 friske udstenede dadler
  • 1 cm – eller lidt mere hvis du tør – middelstærk chili, UDEN frø.

 

Læg de bløde dadler i blød i kærnemælken så de opløses lidt
Pisk æg og sukker luftigt i en skål.
Hak chilien meget fint, efter at du først har fjernet både frøstol og de små kerner
Smelt kokosolien/smørret og rør det i.
Bland melsorter, bagepulver og chili og hæld i skålen.
Tilsæt mælke/daddelblandingen og bland alt

Dejen fordeles i muffinsforme og bages ved 200 grader i 20 min.
Spis …

Nå, vi ses på fødegangen 😉

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Annitta august 12, 2015 at 2:04 pm

    Den opskrift havde jeg brug for, for 3 måneder siden😉

  • Leave a Reply