Gæsteskriv, Inspiration

Tryk dit barn glad

Nå, nu har bloggens ferie, vist varet længe nok – og det er på høje tid til nyt

De af jer der regelmæssigt følger med, ved at jeg er ret begejstret for zoneterapi – og derfor blev jeg vildt interesseret, da jeg før ferien faldt over bogen ‘Tryk og Glad’. Det er en bog til forældre med praktisk anvendelse af punkter, der afhjælper alle de små ubalancer, der kan påvirke små børns velbefindende – og dermed hele familiens trivsel!

Bogen er skrevet af skønne, skønne Katrine Birk som denne gang er gæst i loungen. Katrine fortæller om sin bog og giver dig nogle punkter du selv kan anvende, hvis dit barn har svært ved at sove.

Og ved du hvad – snart kan du faktisk vinde Katrines nyeste bøger om søvn og babymaver, men så skal du ind på bloggens FB side – så hold godt øje med konkurrencen …

Og så er ordet Katrines :

Hvorfor skrev du bogen ‘Tryk og glad’ ?

Jeg skrev bogen “Tryk & glad”, fordi jeg at ønsker gi’ forældre poweren til at kunne bruge de fantastiske hjælpe-redskaber, som vi har med som gave fra naturen. Efter at ha’ undervist forældre i punkterne en del år, kunne jeg se hvor powerfuldt hjemmebehandling kan være. Dét synes jeg alle forældre skal have mulighed for at prøve! 🙂

Det er SÅ sejt at tænke på, hvor meget forældre selv kan hjælpe deres babyer og børn, helt naturligt og 100% hyggeligt. F.eks. når de har svært ved at sove, er forkølede, har ondt i ørene,maven osv.

Hvad er din baggrund for ‘trykkeriet’

Stort set siden jeg gik ud af folkeskolen, har jeg studeret alternativ behandling. Jeg har uddannet mig inden for en masse forskellig alternativ behandling, blandt andet akupunktur og zoneterapi.

I ca. 10 år har jeg haft klinik og uddannet mig, fået undervisning, og ikke mindst gjort mig en masse erfaringer. Babyer og børn har jeg altid synes var rigtig spændende og sjove at behandle, og har derfor specialiseret mig i det.

Kan du forklare hvorfor det har så fin en effekt ?

Jeg tror en god blanding af at zoneterapi og akupressur, bare ér en fantastisk terapiform. Og så KLART den kærlighed man som forælder, ikke kan undgå at lægge i de tryk man giver.
Vi har et helt specielt bånd til vores babyer og børn. Som forælder kan man bare mærke ens barns behov, meget bedre end nogen andre. Derfor oplever jeg også, at forældre kan give et ekstra touch til behandlingerne, som andre ikke kan.

En professionel behandler kan selvfølgelig også hjælpe meget dybdegående, og mine bøger er ikke ment som erstatning hos en professionel. Men det er to meget forskellige ting, som begge har sine fordele.

Kan der være nogle uønskede effekter af ‘behandlingen’

De tryk og dét jeg beskriver i mine bøger, er en forlængelse af de naturlige nus og kærtegn vi i forvejen giver vores babyer. I mine bøger kan man bare lære at nusse på lidt mere strategiske steder, som så også støtter kroppen.

Så længe man lytter til sin sunde fornuft, og ikke giver behandling selvom baby ikke har lyst osv. så er der intet farligt eller uønsket ved det. Det er nemlig det skønne ved zoneterapi og akupressur, vi støtter kroppen i dens eget arbejde. Og vi kan ikke gøre noget, kroppen ikke selv ville ha gjort.

Vil du afsløre et par gode punkter ?

Her er et par dejlig beroligende punkter fra min bog “Tryk & glad babysøvn” 🙂 Punktet på tommelfingeren er “søvncenteret”. Det sidder langs neglebåndet og hjælper baby med at sove bedre. Du trykker på den måde som føles mest naturlig og dejlig, for både dig og din baby.

Punkterne på ansigtet ved siden af øret, holder du bare ganske blidt på, uden at decideret trykke. De er super gode til at berolige babyer og børns nervesystem. Og dermed forbedre søvnkvaliteten.

Så er det bare igang med at trykke dit barn glad 🙂

/Helle

Flere af Katrines tips finder du her

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply