Opskrifter

Teff mel – en glutenfri opfordring til min ‘helsekostpusher’ !

Når jeg er på ferie skal jeg altid lige ind og snuse i fremmede naturkost butikker. Selvom jeg har en fantastisk ‘helsekostpusher’ er det  sjovt at opdage nye produkter – og som hyper-intolerant overfor hvede, er jeg særligt på jagt efter glutenfri alternativer til hvedeprodukter. 

Og det fandt jeg så i sommer – nemlig økologisk Teff mel – et lyst, 100% glutenfrit melprodukt med et højt næringsindhold og en skøn nøddeagtig smag. Apropos indlægget om ønskesedler her på bloggen, så ville jeg virkelig ønske, at min helsekostpusher snarest fik dette produkt på hylden  ;-)….bare en opfordring 😉

sund mad til gravide

sund mad til gravide

Teff mel må være særdeles velegnet til gravide, da det i modsætning til de fleste andre melsorter indeholder samtlige essentielle aminosyrer – dvs. de der er livsnødvendige til vækst og vedligeholdelse af kroppens væv. Samtidig har teffmel et højt indhold af vit. B1 (der styrker fordøjelsen) – samt kalk, jern, zink og kalium. Kulhydraterne i teff er komplekse og dermed blodsukkervenlige – det er en fordel hvis du har diætbehandlet graviditetssukkersyge – eller kæmper med cravings.

Teff er en gammel kulturplante fra Etiopien men dyrkes også i Europa. Egentlig er det en græsart og det er de modne frø der males til mel. Teffmel er velegnet til kager, pandekager og  Etiopiens traditionelle madbrød Injera. Dem har jeg ikke forsøgt mig med – men har med held bagt ‘AMMEKAGEN’ med teff.

Jeg har eksperimenteret med et superlækkert ‘peberkage-brød’ bagt med teff. Opskriften får du i indlægget her 

Det eneste problem med teff er, at det kan være svært at få fat på – men det kan fås på nettet og i udvalgte butikker. Og udbud handler jo som bekendt om efterspørgsel 🙂

 

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply vivi skov december 1, 2013 at 7:58 am

    Jeg er simpelthen nød til at prøve det mel. Skøn blog du har 🙂 Glæder mig til at se, hvad du ellers finder på at skrive om.

    • Reply helle december 2, 2013 at 1:18 pm

      Hej Vivi – super hyggeligt du læser med 🙂

    Leave a Reply