Opskrifter

Skøgens spaghetti

Spaghetti alla Puttanesca – på dansk skøgens spaghetti – ja det hedder den her ret altså. Hvorfor  ved jeg ikke, men som med alle andre fantasipirrende navne, er der en del gæt og historier på oprindelsen. Jeg kan bedst li’ forklaringen om, at det ikke skal tages bogstaveligt, men er et malende ord for, at retten indeholder simple og ‘tarvelige’ råvarer fra spisekammeret.

Tarveligt eller ej – fantastisk det er Spaghetti alla Puttanesca ♥
Spaghetti smager jo som det nu gør – men med solmodne tomater og masser af umami fra ansjoser og parmesan – wow en smagseksplosion …

Henrik og jeg var i Milano her i sommer – og i den lille smøge hvor vores hotel lå, fandt vi restauranten Risoelatte – et lille spisested indrettet som ‘dengang i 60’erne’ og med autentisk italiensk mad, som vor mamma lavede det. Det var her vi smagte den rå ret – og forevigede det skønne interiør….

spaghetti 1

Min Spaghetti Putanesca lægger sig meget op af Nigella Lawsons ‘Tart Pasta’ – oh what a name – men med de oliven jeg bedst ka’ li’ – små sorte, salte og soltørrede – og så små friske Juanitatomater – og nej de er ikke svære at skaffe for Netto har dem i sortiment hele året. Jeg kan osse bedre li’ retten med frisk basilikum end den oprindelige kruspersille.

Værsgo’, lad poesien begynde :

Skøgens Spaghetti – for 2 umanerligt sultne personer

  • 1 pakke – 250 g (evt. glutenfri) spaghetti
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm. frisk chili – hakket
  • et lille glas ansjoser ( ca. 10 stks.)
  • 15 soltørrede sorte oliven – pil stenene ud eller pas på når du bider …
  • 2 spsk. kapers
  • 20 små økologiske Juanitatomater skåret i halve
  • frisk basilikum – masser
  • frisk Parmesan i flager – vig bort fra den granulerede! Skær så mange flager du ønsker

Kog pastaen efter anvisningen på pakken – skal være al´dente – altså med lidt bid

Mens pastaen koger sauteres ansjoserne i olivenolien, indtil de er nærmest smeltet – og tilsæt så knust hvidløg – husk hvidløg må aldrig branke !

Tilsæt tomater, hakket chili og kapers – og lad retten simre indtil den er fint kogt sammen – ca. 10 min.

Server ’skøgesaucen’ over den drænede spaghetti – drysset med flager af parmesan, soltørrede oliven og masser af frisk basilikum …

God olivenolie sprinklet over, gør ikke retten ringere …

Ps.:  Jordemoderiet er kvindens ældste erhverv – selvom puttanescaerne gør krav på den ære 😉

FullSizeRender (1)

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Ditte Wiese august 2, 2016 at 5:35 pm

    En af mine yndlingsretter 💕

    Og oprindelsen er netop at det er billige råvarer. Derudover så tager retten ikke skade af at ryge ind i ildstedet igen og holde sig varm, hvis nu der pludseligt kom kunder i biksen 😉

    ❤ Ditte

    • Reply Helle Broch Nielsen august 7, 2016 at 7:48 pm

      Ja det smager suverænt 🙂 Elsker din formulering – at retten hurtigt kunne ryge i ildstedet igen, hvis der sku’ arbejdes – det er da for sjovt :-))))

    Leave a Reply