Bliv inspireret

Salttempel

For millioner af år tilbage tørrede urhavet ud her på kloden og efterlod et værdifuldt stof fyldt med mineraler. Stoffet, som vi i afmålt mængde har brug for til celledeling og optagelse af energi, er salt!
Salt i den rene uraffinerede form har siden oldtiden været brugt til helbredelse af en lang række fysiske og mentale sygdomme. At havluft og saltvand har en gavnlig indvirkning på krop og sind er ældgammel viden, tænk bare på hvor skønt og afstressende det er med en frisk gåtur ved stranden eller et dyp i Vesterhavets salte bølger.

En anden måde at udnytte saltets helbredende virkning på, er i de såkaldte salttempler eller saltgrotter, som det her indlæg handler om. Hvis du rejser i Tyskland findes de rigtig mange steder – og jeg har lige fået at vide, at der også findes et i København.

salttempel

Et kig ind i saltgrotten Medimaris – og venterummet hvor man kan drikke urtete, spise saltkarameller og læse om salt. Der er særlige tider til børn hvor de kan komme og lege i saltet, hvilket er gavnligt mod allergier og bronkitis. 

Mit yndlings salttempel  ‘Medimaris’ ligger lige på den anden side af den dansk-tyske grænse. Det er opbygget under jorden af 20 tons ældgammel Himalayasalt. Gulvet består af et tykt lag salt fra det Døde Hav – og når man træder ind i templet anbefales det, at gå rundt i det knasende saltlag på bare fødder for at få stimuleret kredsløbet i en form for naturlig zoneterapi. Klimaet i rummet beskrives som et mikro-havklima, hvor luftfugtighed og temperatur er nøje afstemt.

Selve ’behandlingen’ består i, at man indpakket i tæpper ligger i en liggestol og trækker vejret i den bakteriologisk rene luft. Lyset dæmpes og der spilles stille musik eller ’hvid støj’ i form af bølgeskvulp, havmågelyde eller hvalsang.

For mig er det et rent refugium at tage en lille time der – og bagefter er det som om man trækker vejret lettere og friere – lungerne føles renset og sindet klart.
Da vi var i Berlin i sommer boede vi lige overfor saltterapicenteret  ‘Salz Luft’. Billedet herunder er taget inde i den smukke grotte.
salttempel Berlin

Angiveligt virker saltterapien helbredende på alle former for lungeproblemer, for højt blodtryk samt hjerte og kredsløbsproblematikker. Også diverse hudproblemer og allergier skulle kunne afhjælpes, hvilket lyder sandsynligt, da lungefunktion og hudsygdomme tit har en sammenhæng.
Og ja, så selvfølgelig mod alt den mentale uorden som stress, søvnløshed, burn- out symtomer og  nedtrykthed.

Lidt af salttempel effekten er det muligt at genskabe hjemme i form af salt-lamper. Lamperne er fremstillet af rent himalaysalt og når så saltkrystallerne i den tændte lampe, går i forbindelse med luftens fugtighed, udskilles negative ioner som har en gavnlig effekt på indeklimaet. Og så giver lamperne faktisk et dejligt, afstressende rosa skær i rummet.

saltlamperLamperne er lavet af Himalayasalt – her er en i uforarbejdet salt og en der er forarbejdet til en kugle. Hvis man er i tvivl om hvorvidt det nu osse er salt , er det bare at slikke lidt på dem 😉 Lamperne skal stå tørt eller opløses de !

For et par måneder siden fortalte min søn, at der lå et saltterapicenter tæt ved hvor han bor på Nørrebro. Jeg havde ikke tid til at prøve en behandling men fik en snak med indehaveren og tog et par billeder. Centeret hedder ‘Sile Salt Room’ -se link nederst – og her har man en generator der blæser micro-saltpartikler ind i rummet så koncentrationen i luften bliver optimal i forhold til at forbedre slimhinderne og afhjælpe før nævnte lidelser. Ifølge indehaveren er de tørre saltpartikler særlig gode mod KOL.

sile

Fra interiøret i Sile Salt room i København

Vil du blæses igang af Vesterhavet så se her 

Læs mere om Medimaris Salztempel 

Mere om Hvid støj 

Om Sile Salt Room 

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply