Bliv inspireret

Sådan fortalte vi det

At fortælle familie og venner at man venter sig, kan man vist godt kalde ‘breaking news’. Her fortæller 29 kvinder om deres skønne, skøre, søde – eller helt rolige måde, at annoncere graviditeten på. Tak til alle de fantasifulde mødre der har bidraget.

Liv
Vores 4. barn kom lidt bag på mig så da jeg skulle fortælle min mand det, tog jeg et billede af de mest oplagte cravings og skrev: så er den gal igen og lagde det ned i hans madkasse.  Hans kolleger siger han tog det pænt – og de morede sig vildt.

cravings

Rikke
Vi sendte T-shirts rundt til de nærmeste…Du skal være mormor, farmor, morbror etc.
Totalt nervepirrende dage, indtil pakkeposten var bragt ud til alle.

Maria
Jeg pakkede en sut fint ind som gave og gav mine forældre den som værtindegave da vi kom på besøg. Jeg gav den nonchalant som om det var ingenting og holdt så ellers samtalen kørende om alt muligt andet. Det var som om tiden stod stille omkring min mor, da hun sad med den sut i hånden og skulle prøve at fatte hvad den betød. De blev så glade.

Mia
Til den tætte familie: vi havde lige haft bryllups dag. Vi satte gennemsigtig tape på min mave og skrev med en sprittusch – Hej mormor, onkel, moster og tante. Jeg glæder mig til at møde jer når jeg ankommer engang til april. Og så spurgte jeg en dag vi alle var samlet, om de ville se en fed tattoo jeg havde fået i bryllupsdagsgave af min mand. Løftede op i blusen og de gloede og gloede – nok fordi ingen af dem hed noget af det der stod Hej til.. altså onkel mormor mm. Der gik nok 1 min. før min bror sagde : hold nu kæft en grim tattoo. Ingen forstod joken før efter en rum tid.

Ninette
Vi lavede små kort med det allerførste scanningsbillede og gav til de nærmeste.

Trine
Jeg bestilte ikke andet end kaste op de første måneder af min graviditet så min kæreste synes det var sjovt (virkelig syg mandehumor) at sende vennerne et billede af mig med hovedet i kummen…

vi venter os

Mette
Jeg er gravid med donor og skal være alene med den lille – så min mor og min bedste veninde var de to jeg glædede mig allermest til at fortælle at det nu var lykkedes. Jeg inviterede dem på en fin restaurant og havde aftalt på forhånd med tjeneren, at vi ville bestille 3 glas rødvin men han skulle kun komme med 2 – og et glas cola. Idet han satte colaen foran mig sagde han (som vi havde aftalt): det anbefales at gravide ikke drikker alkohol. Min veninde fattede det med det samme – min mor troede først tjeneren var flabet fordi jeg er lidt buttet 😉

Susanne
Familien fik det at vide som en ekstra julegave. Senere lagde jeg et billede på IG, af storesøster der kysser maven – og teksten vi elsker baby.

Mia
Mine forældre havde inviteret os en uge til London i november – og jeg havde termin i september så vi spurgte om det var OK, at vi kom 3 i stedet for 2 ;-).

Heidi
Vi sendte invitationer til børnefødselsdag til bedste- og oldeforældre, hvor der stod om de ville komme ca. d. 29/12-2006, hilsen deres barne- eller oldebarn. Og det blev sørme d. 29. Ved de næste to lod vi storebror og lillebror fortælle nyheden.

Majken
De kommende bedsteforældre fik et kort og en buket blomster fra deres kommende barnebarn, som skrev at han/hun glædede sig til at se dem. Det tog lige lidt tid før de fangede den lille hilsen.

Line
Jeg serverede en kop kaffe for min svigermor – troede hun. Men koppen var tom og i bunden havde vi skrevet ‘Hej Farmor’ med sprittusch.

kop1

Tanja
Vi tog en spontan beslutning og fortalte det til hele familien via Skype – dagen før min kæreste tog på 3 ugers ferie til USA.

Johanne
Vi har fortalt det til familien så snart vi vidste det. Jeg havde en graviditet uden for livmoderen 2. gang og jeg syntes det var rart at andre vidste jeg var gravid så der var nogle at tale med og hjælpe med at bearbejde den sorg det er, at have glædet sig til noget der ikke blev.

Eva
Da vi skulle have nummer 3 fortalte vi det til de kommende storebrødre på 3 og 4 å, på den dag hvor vi holdt min 30 år fødselsdag. Vi sagde ingenting men lod ældstemand sødt fortælle af sig selv at ”mor og far har bestemt vi skal ha’ en baby og den er allerede inde i mors mave. Og så fnisede vi mens resten af familien prøvede, at finde en grimasse der ku’ passe indtil de fik bekræftet at han havde ret.

Betty
Vi inviterede til fødselsdag på en børne- fødselsdags invitation, de som er fortrykte, og så udfyldte vi med termins dato. Til faren købte jeg sutter med påtrykt fars guldklump i  blå og lilla, han blev vældig bekymret for om det betød tvillinger.

sutter

Sarah
Jeg må indrømme, at min graviditet ikke var helt planlagt. Jeg tog en test i frokostpausen på arbejdet, fordi jeg følte mig syg og ville til lægen. Inden ville jeg lige være sikker, da jeg tænkte, hun nok ville spørge, om jeg kunne være gravid. Jeg var så overbevist om, at den var negativ, at jeg faktisk ikke så de to streger i første omgang – min hjerne ville vist ikke rigtig se det. Bagefter satte jeg mig ned på en bænk foran min arbejdsplads og ringede til min mand som var i udlandet. Og fik sagt noget i retning af: “jeg har en positiv graviditetstest. Så måske er jeg gravid. Men det kan også godt være, det bare er en fejl”. Meget lidt romantisk og gennemtænkt.
Men vi fik senere taget vores bryllupsbillede på den bænk ♥

Louise
Hmm noget med et lille scanningsbillede af lillesøsters fod og om at den nu var 1,5 cm. – men at den til sommer gerne skulle være større.

Karina
Vi lavede specielle sutter med skrift, fx “mormors guldklump, farfars guldklump” det gjorde vi til alle bedsteforældrene og pakkede dem godt ind… tudeture og store kram blev det til. Fantastisk oplevelse.

Elsebeth
Jeg fik at vide at jeg var gravid den dag jeg blev student. Dagen efter skulle jeg give faren studenterhuen på og sagde – tillykke du skal være far. Han blev såå glad og insisterede på at flytte sammen og stifte familie og han har været en fantastisk far.

Kiki
Min kæreste og jeg fandt ud af, at jeg var gravid den 20. december 2013. Vi skrev derfor et kort hvorpå der stod “I skal være bedsteforældre” og så pakkede vi det ind som en julegave og lagde den under træet.

Mia
Vi stillede hele familien an til et portræt. Og da de alle stod klar, sagde min mand “Mia er gravid”, imens jeg holdt knappen inde på kameraet – det blev til en billedserie på ca 10 sek, og 97 meget skønne billeder… Grimasserne omkring billede 20 er sjovest. Det går senest op for svigerfar 😉

glæde

Mette
Vi fortalte det personligt til familien uden dikkedarer, men lagde en tekst på Facebook i stil med: “Hvad får man, når man krydser en entreprenør og en arkæolog?…En minigraver ! Levering pr. stork til august”

Ditte
Vi sendte breve med billede af babyfødder og skrev: Jeg glæder mig til vi ses + terminsdatoen.
Med nummer to, gav vi ældstebarnet en trøje med teksten  *Verdens bedste storesøster’. Tog et billede og sendte det med posten. Med nr. 2 var vi også nødt til at sige det tidligt, fordi jeg ikke lavede andet end at kaste op!

Camilla
Min mor har tit fortalt, at da hun ventede mig spiste hun masser af flødeboller – så da hun sidste år spurgte hvad jeg ønskede mig til jul svarede jeg masser af flødeboller. Hun nåede at sige at det var da et åndssvagt ønske – inden pointen gik op for hende.

Tanja
Folk fik det bare at vide efterhånden som vi så dem. Lang historie gjort kort.

Sarah
Jeg inviterede min mor og mormor til frokost, sammen med kæresten. Da vi sad og hyggede, sagde jeg “Gud, I skal da lige se nogle billeder fra vores tur til Rom”. De lå på min telefon. Så vi bladrede afsted og snakkede Italien. Efter Rom billederne lå et billede af den positive gravitetstest. Min kæreste optog med sin telefon, da min mor opdagede hvad hun kiggede på og begyndte at skrige, som fik min mormor til at skrige endnu højere. Det var fedt. Det glemmer jeg aldrig.

Fru Sole
Vi gav dem en fødselsdagsinvitation til babys 0 års fødselsdag.

Bente
Sådan blev vi bedster orienteret om at der var baby på vej : De unge var inviteret til middag hos os og havde i al ubemærkethed lagt en lille seddel under vores tallerkener. Midt under spisningen bad de os læse sedlen. På den ene side var teksten – på den anden side første scanningsbillede. Derefter vild jubel.

Karla

Hvordan sagde du det ? Hvis du vil dele så skriv meget gerne her under 🙂

Kh. Helle

 

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Susanne november 23, 2017 at 1:06 pm

  Vi lavede en række spørgmål som familien skulle svare på.
  Hvilken måned ligger mellem februar og april. Og andre graviditets relaterede spørgmål.
  Mon familie var så optaget af at svare på spørgsmål at de slet ikke opfagende hvad det omhandlede.
  Min kæreste optog det hele.

  Til sidst bad vi dem skrive tallet mellem 11 og 13
  Dette var terminsdato.

  Da vi så kom til at en vinder skulle kåres, rullede jeg et stort papskildt ud hvorpå der stod:

  Tillykke mormor, olde, moster og onkel.

  Min søster fattede ingenting og min mor sprang rundt og råbte jeg skal være mormor

  Mens min mormor sad forstenet til sin stol.

  Det var en ubeskrivelig dag😂

  • Reply Helle Broch Nielsen september 27, 2018 at 7:27 pm

   Helt fantastisk 🙂 Det må ha’ været vidunderligt ….
   Tak fordi du deler.
   Kh. Helle

 • Reply Line juni 10, 2018 at 2:45 pm

  Vi købte de mindste babysokker vi kunne finde og pakkede et par ind til mormor of farmor. De fik gaven næste gang vi var på besøg hos dem.
  Der var ikke et øje tørt, da det gik op gor dem hvad det betød.
  Vi havde prøvet at blive forældre i mange år.

 • Leave a Reply