Opskrifter

Rocky Road – my way

På fødegangen har jordemødrene en uskreven regel – nemlig at man tar’ noget lækkert med på vagten inden man går fra til ferie. Jeg har lige haft ferie og medbragte mit yndlings slik blandet i mørk smeltet chokolade. Det er det, der populært kaldes Rocky Road, inspireret af den klassiske, amerikanske ‘Rocky Road Candy Bar’. Det lagde jeg et billede op af på FB fordi slicene blev ret dekorative. Nogle af jer spurgte til opskriften – så den kommer lige om lidt …

‘Rocky Road candy bar’ er i sin oprindelige udgave bare marshsmallows overtrukket med chokolade og altså en amerikansk retrospecialitet opfundet tilbage i 1950’erne, men siden da er specialiteten kommet i utallige mere eller mindre sunde udgaver. Og det er netop konceptet – tag det du kan li’ og hæld smeltet chokolade over, voila !!

Jeg er vild med karamel, sød lakrids og peanuts – så det sku’ der i – og så selvfølgelig marshmallows så det færdige produkt ku’ gøre sig fortjent til at bære det legendariske navn 😉

Rocky Road Candy Bar – my way

  • 200 g. mørk chokolade – økologisk sæføli’
  • 1 pose bløde dumlekarameller ca 120 g
  • 1 pose sød finsk lakrids ca. 80 g
  • 10 lyserøde marshmallows  (de lyserøde er pænest men den klassiske hvide smager bedst)
  • 1 par håndfulde saltede peanuts

Chokoladen smeltes i vandbad rocky roads 1

Dumle, lakrids og marshmallows skæres i mindre stykker – hældes i en skål og blandes godt med peanuts. Emilia og Villum hjælper mig med det slidsomme arbejde 😉

rocky roads 2

Overhældes med den smeltede chokolade

FullSizeRender

Kommes i en form foret med bagepapir

rocky roads 3

Sættes på køl i 1 times tid.

Kan herefter skæres i tynde skiver med en skarp kniv. Smager bedst når det ikke er helt køleskabskoldt, men har stået lidt på køkkenbordet.

Rocky road

Happy smovsing 🙂

Kh. Helle

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply