Om Jordemoderlounge

Velkommen til dig –  til Jordemoderlounge – som er en blog om tanker og tilfældigheder. Om jordemoderi og udsigten fra det kvindelige univers. Træd bare nærmere selvom du ikke er det mindste gravid…

Håber vi kan inspirere hinanden – og at du vil udveksle indsigt og udsyn med mig.

Om Helle

Uddannet jordemoder i en meget voksen alder, men har arbejdet med kvinder og børn det meste af mit arbejdsliv. At jeg selv er mor til 3 – og min datter er mor til et par stykker – gør sit til, at moderskab, sundhed og livets betydelighed fylder både liv og tanker.

Hvorfor jeg blogger?

Jeg er vild med ord! De smager simpelthen godt 😉

Jeg har valgt at kalde bloggen Jordemoderlounge fordi jeg er jordemoder og jordemoderiet  er den røde tråd – og dog og dog ….
Som en kær kollega har udtrykt det – så lyder jordemoderlounge af et sted, hvor jordemoderen går ind og smækker benene op og holder fri. Den beskrivelse kan jeg li’ – og jeg håber at andre osse har lyst at komme forbi, slappe af og blive inspireret og inspirere. Allerskønnest er det, når du lægger en kommentar eller et LIKE- så jeg kan se du har været her 🙂 Velkommen til Jordemoderlounge  …

6 Comments

 • Reply maria luisa novaa juni 17, 2015 at 6:59 pm

  Hej

  Jeg vil meget gerne have min baby i hjemmefødsel, vil du være søde at send mig information også priser.

  Mvh

  Maria

  • Reply Helle Broch Nielsen juni 17, 2015 at 8:27 pm

   Kære Maria
   Det er gratis at føde hjemme med mindre du vælger en privat jordemoder. Du kan spørge den jordemoder du går hos hvordan du bliver visiteret til hjemmefødsel. Flere steder i landet findes der osse deciderede hjemmefødselsordninger. Private jordemødre kan du google – og kontakte dem for oplysning og priser. Kh. Helle

 • Reply Naya juni 20, 2016 at 8:11 am

  Hej Helle!
  Du skriver du blev jordemoder i en meget voksen alder – hvornår startede og sluttede du studiet? Jeg har allerede en uddannelse men overvejer at tage jordemoder uddannelsen som 30 30 årig.. Kan du fortælle lidt om din oplevelse?

  • Reply Helle Broch Nielsen juni 27, 2016 at 3:54 pm

   Hej Naya – jeg havde en uddannelse som socialpædagog og 25 års erhvervserfaring bag mig da jeg som 48 årig startede på studiet. Det har jeg aldrig fortrudt 🙂 Hvis det er din drøm at blive jordemoder – så gå efter den. Knus Helle

 • Reply Louise september 18, 2018 at 10:01 am

  Hej Helle.
  Jeg har lige fundet denne side, rigtig spændende.

  Hvis man kunne have lyst til at fortælle om sin egen fødsel, er der så evt mulighed for det?
  Jeg fødte for et år siden, en planlagt hjemmefødsel af mit første barn, dog alene med manden, da jm ikke nåede frem. Det var en fantastisk fødsel og oplevelse på trods, så den gode historie og oplevelse vil jeg gerne dele, hvis det er.

  – Louise

  • Reply Helle Broch Nielsen september 27, 2018 at 7:14 pm

   Hej Louise
   Det lyder da rigtig skønt at du vil dele din oplevelse. Skriv endelig et indlæg og send det til mig som worddokument – fint hvis du osse har nogle billeder, du vil ha’ med. Skriv til mig på min mail helle_b9@yahoo.dk
   Kh. Helle

  Leave a Reply