Jordemoderi

Mellem 2 verdener

Bag den sorte censurering på billedet her gemmer sig noget som forarger og skræmmer og derfor skal fjernes af hensyn til fællesskabet. Hvad det er?  Et lille barnehoved såmænd –  i øjeblikket lige før de små lunger folder sig ud og drager det første åndedrag. Mors hånd rækker ned og rører, som den første, forsigtigt sin babys stadig våde hår.

Billedet er taget af en professionel amerikansk fødselsfotograf og er helt specielt, fordi det ganske unikt fanger de få minutter hvor menneskebarnet befinder sig mellem 2 verdener. Billedet lagde jeg ind på min instagram profil for et par uger siden. Det fik rigtig mange kommentarer – de fleste fandt det nye liv smukt og mødre beskrev hvordan barnets øjeblik mellem 2 verdener rørte dybt inde og fik egne fødsler til at stå klart i erindringen igen. Andre var mindre begejstrede og ytrede sig i udråbsord a’la  ADR, føj og lignende. Sjovt nok var der mange forbi billedet som normalt ikke følger min profil.

Dagen efter blev billedet fjernet af IG.
Ikke en kønslæbe, ikke et pubeshår, ikke en brystvorte var at se – alligevel blev billedet anmeldt som upassende og fjernet af IG af hensyn til fællesskabet.

Nu er jeg jo jordemoder og tilvænnet lidt af hvert hvad stærke, naturlige kvindekroppes formåen angår. At nogle har det helt anderledes, er jeg fuld af forståelse overfor, men hvad var det lige, der var så stødende at billedet slet ikke måtte være der? Det var jo for pokker bare et glimt fra en fødsel!

Et nyfødt barns sammenknebne ansigt mellem sin mors lår er simpelthen samfundsstødende mens Caspers Christensens rynkede gammelmandshoved mellem den anden klovns kønsdele bare er sjååååvt.

Trist …

Nå, synes alligevel du skal se det ucensurerede billede – du kan jo altid løbe skrigende ud af loungen hvis det blir’ for meget ….

Kh. Helle

fødsel

 

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Cecilie W. Aaskov oktober 11, 2015 at 11:55 am

  Tak Helle, fordi du deler billedet igen! Det er nemlig et helt særligt øjeblik at være vidne til – fantastisk for os som jordemødre og fantastisk for forældrene, som har ventet dette øjeblik i flere måneder.
  Jeg vil meget hellere stå på forreste række og opleve dette syn, som en del af livets velkomstkomité, end at se reklamen med de nøgle klovne 😉
  Ønsker dig en dejlig søndag!
  Hils de dejlige mennesker på fødegangen i Esbjerg fra mig – tidligere studerende 🙂

  • Reply Helle Broch Nielsen oktober 11, 2015 at 4:15 pm

   Selvtak Cecilie – hvor skønt at høre fra dig, dejligt du følger med – og jeg er helt enig – tænk at få lov at stå der på første parket :-). Jeg hilser fra dig. Hvor er du mon henne i verden ? Knus Helle

 • Reply Christel Skov oktober 11, 2015 at 12:43 pm

  Det naturlige er så smukt! Er helt enig med dig i sammenligningen med Klovn…

  Og ja, jeg får glade minder fra min fødsel intabkerne og vil ønske jeg får lov at opleve det bare en gang til, men det er nok ikke realistisk! I så fald, må du hellere end gerne være hende der bistår mig i det ❤️

  • Reply Helle Broch Nielsen oktober 11, 2015 at 4:16 pm

   Tak Christel – både for kommentar og dine søde ord. Knus fra Helle

 • Reply Lars oktober 11, 2015 at 4:18 pm

  det er da et smukt billede forstår ikke hvorfor det skulle censureres det er jo en naturlig del af livet 🙂 men vold må gerne vises den er da helt gal

  • Reply Helle Broch Nielsen oktober 12, 2015 at 3:00 pm

   Tusind tak for din kommentar, Lars – jeg er helt enig med dig. Forstår det simpelthen heller ikke …

 • Reply Julie E oktober 11, 2015 at 7:34 pm

  Dejligt billede – det bringer minder frem selvom man som kvinde/den fødende aldrig selv ser det øjeblik fra den vinkel:-)

  • Reply Helle Broch Nielsen oktober 12, 2015 at 3:02 pm

   Tak Julie – nej den vinkel er det som regel kun den heldige jordemoder forundt 🙂 Men et spejl er godt …

  Leave a Reply