Bliv inspireret

Magiske måltider

Husker du gæsteblogindlægget om børn med glade maver? Nu har Charlotte Seeger som skrev indlægget, begået en hel bog om emnet og den skal du altså lige høre lidt om, for ideen med at anrette maden sjovt og kreativt sammen med ungerne, er simpelthen lige så god som den er enkel.

Og lige netop enkeltheden er så tiltalende ved en bog, der henvender sig til børnefamilier som pr. definition har nok at se til. Som svoren instagrammer er det nemlig forbløffende, at se hvad mødre kaster sig ud i af f.eks.temakager, der kan give enhver præstationsangst over at skulle holde 1 års børnefødseldag eller afslutning i dagplejen. Så det fuldstændigt lige-til i bogen her, hvor tre rosiner i grøden får fantasien ledt hen på en pandabjørn eller revne gulerødder og en appelsinskive bliver til en glad løve, er da bare genialt.

Meeen – har du mere tid og fingersnilde er der også skøn inspiration til mere finurlige anretninger til weekend og fest, i Magiske Måltider…

magiske måltider 1

Og hvorfor så lige trylle med maden? Først og fremmest fordi børns sanser stimuleres af at røre ved maden, spise med fingrene, se farverne og smage de enkelte råvarer. Dernæst er den tid du og børnene bruger sammen i køkkenet både hyggelig og en god måde at lære børnene at lave mad, omgås køkkenredskaber og turde være kreative.

Charlotte skriver selv, at det for hende handler om nærvær, familietid og sanser – om at lade måltidet være et pusterum med grin og hygge og sjove figurer. Den varme aftensmad er ikke så velegnet til leg – tidspunktet heller ikke – men morgengrøden og ungernes mellemmåltider er fine til fantasi i frit flor.

De mange billeder i Magiske Måltider gør det oplagt at lade den fungere som kigge – og snakkebog sammen med dig. Mindre børn lærer at genkende råvarerne og motiverne og for større børn er det en inspirationskilde til selv, at finde på nye sjove madder og flere magiske måltider.

Forfatteren er inde på at leg med maden forebygger kræsenhed. Det tror jeg på – ihvertfald glider der helt sikkert meget mere frugt og grønt ned, hvis det kan plukkes af det fineste æbletræ af agurk og cherrytomater eller af et juletræ med pynt af granatæblekerner.

magiske måltider 000

Egentlig må Magiske Måltider være en oplagt bog ikke kun til børnefamilier men i diverse børneinstitutioner – leg med enkle sunde råvarer inden spisesituationen – en virkelig meningsfyldt aktivitet 😉

En supernem og sund opskrift fra bogen er simpelthen:

Hindbærflødeost

1 dl. flødeost natural blendes med 5 friske hindbær og kornene fra ½ vaniljestang. Spises på brød eller bruges som pyntegarniture til frugt.

magiske måltider 3

Charlottes gæsteblogindlæg om glade maver finder du her

Og min egen leg med maden – iøvrigt med henvisning til Charlottes site babybite  – finder du her 

Hvis du vil læse mere om at have børn med i køkkenet så se kokken Louise Lorangs fine gæsteblogindlæg her

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply