Bliv inspireret

Smukkere hud med GuaSha

Lige før ferien var jeg på kursus i neuromuskulær kosmetisk akupunktur, som er en nåleteknik, der gennem forskellige akupunkturpunkter påvirker ansigtets sundhed og skønhed. Kurset blev afholdt af fysioterapeuten Sally Walker, hvis bog om Beautyfood, jeg tidligere har skrevet om. Vildt spændende teknik.

Men hvad der var nok så spændende var undervisningen i GuaSha – en speciel ansigtsmassage med et lille redskab lavet af kølig, lysegrøn jadesten.

Teknikken er oprindeligt fra det gamle Kina og betyder oversat ‘at skrabe feberen væk’. Vævet drænes helt enkelt for affaldsstoffer og blodgennemstrømningen øges betragteligt. Over tid vil det give ansigtet en fornyet glød og udviske træthedstegn.

Følgende enkle øvelse skulle foreksempel have en udglattende effekt på 11-tallet mellem øjenbrynene.

PicMonkey Image (1)

Du skal vælge en rigtig god olie !

  • Start med at påføre en god olie. Huden vil optage næringsstofferne fra olien så det er vigtigt at du finder en med virksomme ingredienser. Jeg bruger hybenkerneolie, som kan købes i helsekosten.
  • Skrab 6-12 gange fra næserod til hårgrænse. Glat efter med din hånd efter hvert skrab.
  • Retningen er hele tiden opadgående – men du kan osse lave små cirkulerende bevægelser med den runde kant på GuaSha stenen, direkte i de små rynker.
  • Skrab så let, at der nok fremkommer rødme – men ikke blodudtrækninger

På nettet kan du finde masser af videoer der viser forskellige teknikker.
Osse nogle hvor der bruges en ske eller et låg fra et syltetøjsglas til at skrabe med. Det kan man sikkert osse sagtens på kroppen men jeg tænker ansigtet vil have meget bedre af den fine jade.

På kurset blev det nævnt at de gamle kinesiske kejserinder netop brugte jade fordi det virker harmoniserende og har en beroligende effekt på sindet. Jade skulle osse kunne fjerne pigmentpletter og hindre at kejserinderne blev ældede før tiden…

GuaSha er egentlig en teknik der bruges på kroppen og kan fjerne alt fra muskelspændinger til åndedrætsproblemer – for slet ikke at nævne den forkætrede appelsinhud på lårene. Ved den behandling får man virkelig tydelige blodudtrækninger, som kommer med det samme og forbliver de næste dage. De store røde/lilla plamager som Gua Shaen fremkalder, er ifølge kinesisk tankegang, et tegn på at stagneret blod og inflammationer i kroppen fjernes. Har du mod på det, så se nogle af de overvældende videoer med Gua Sha kropsbehandling på youtube – folk ser ud som om de har fået bøllebank …

GuaSha jadestenen kan købes på nettet….min har kostet omkring 200 kr.  – og hvis du finder en, der er meget billig er det sikkert ikke jade 😉

Læs indlægget om Beautyfood her

Ps:
Har netop fundet den skønneste side hvor du kan købe Gua Sha redskaber, lækre facebalms at anvende til – og videoforløb der viser alt om hvordan du gør. Se her 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply