Bliv inspireret

Giftfri graviditet

Tænker du over, at de plejeprodukter du bruger måske indeholder uhensigtsmæssige kemikalier, der optages i dit blod, cirkulerer i kroppen og aflejres i dit væv? Og i værste fald måske gives videre til næste generation!

Ja, det tænker jeg, du tænker over, for aldrig har der været så meget fokus på sunde kvindekroppe, giftfri graviditet – og på at det der skal nære og pleje os, selvfølgelig ikke skal indeholde ’nasty chemicals’, der på sigt kan skade os, vores børn og vores natur.

Jeg bliver ofte spurgt, hvilke pleje – og skønhedsprodukter, der er acceptable under graviditet og amning. Det korte svar er, at se efter produkter med Svanemærket, som er en nordisk garanti for at sundheds og miljøkrav er opfyldt.

Jeg har besluttet med mellemrum, at præsentere jer for flere forskellige rene og sikre muligheder her i loungen. Det er ikke mit ærinde at anbefale noget bestemt – snarere at finde og præsentere lækre muligheder indenfor forskellige mærker, prislejer og certificeringer. Mit fokus vil først og fremmest være på, at undgå sundhedsskadelige mineralske olier, hormonforstyrrende stoffer, syntetiske holdbarhedsforlængere og naturfremmede farvestoffer og parfume – kort sagt ‘no baddies’!

Det er selvfølgelig ikke kun forbeholdt gravide, at  ‘gå giftfri‘ – så jeg håber mange af jer kan lide det nye tiltag og finder inspiration. I er osse hermed indbudt til at byde ind med forslag til gode produkter og jeres egne erfaringer – og husk, at selvom noget er naturligt kan man sagtens reagere allergisk på det.

Det første jeg vil præsentere dig for, er en superlækker bodysmoother fra det prisvindende engelske mærke LOVE BOO, der udelukkende fører rene produkter til mødre, gravide og babyer.

giftfri-graviditet-1

Bodysmootheren er skabt til, at holde dit voksende gravide maveskind smidigt og elastisk, men kan selvfølgelig bruges over hele kroppen. Selve cremebasen er sheabutter og cacaosmør, der begge kommer fra naturlige kilder – nemlig sheanødden og cacaobønnen, som i deres vækstlande er almindelig brugt til at fugte og spændstiggøre huden.

Hvad der er nok så interessant er, at Bodysmootheren er tilsat et udtræk af den legendariske, indiske urt Centella – herhjemme bedre kendt som Gotu Kola. Det er en lille grøn plante hvis blade har indholdsstoffer, der angiveligt kan øge microcirkulationen i vævet og dermed virke smidiggørende på hudens elastiske fibre. Centella anses iøvrigt, for at kunne berolige sind og sjæl – hvis man altså spiser planten som kosttilskud, men det vil jeg fraråde dig at gøre, før du har født og er færdig med at amme.

Love Boo har i denne creme  formået at få lækkerhedsfaktor, ‘no baddies indhold’, blid duft fra vegetabilsk olie, æstetisk emballage, pleje og pris til at gå op i en højere enhed. Og ellers er der kun det, at sige om smootheren, at med så nærende indholdsstoffer, vil det være ærgerligt kun, at anvende den under graviditet, da de ingredienser der holder gravide maveskind spændstige, må formodes at have samme effekt på hudfibre generelt.

giftfri-graviditet-3

Alle indholdsstoffer i cremen, er naturpræparater og udvundet naturligt, men er ikke økocertificerede – og det er ærgerligt med så lækker en creme, du har dog stadig at gøre med et rent og sikkert produkt.

På billedet øverst titter en lille flaske ‘Miracleolie’ frem – med teksten ‘So Long stretchmarks’. Olien er en luksuriøs blanding af marokkansk arganolie, sød mandel, passionsblomst og mandarinolie. Olien bruges lige efter brusebadet hvor huden er varm og let fugtig og hvis den anvendes under smootheren, forsegles fugten yderligere. At creme og olie skulle kunne hindre strækmærker, er imidlertid nok en sandhed med modifikationer – men bliv her på kanalen ;-)) og læs med, når jeg snart lægger et indlæg om striae (strækmærker) og giftfri graviditet, på bloggen.

PS: Vil du læse mere om shea – står der lidt her i mit indlæg fra da jeg arbejdede i Afrika – der hed shea iøvrigt Karite – se her  Sundhed fra savannenJordemoderlounge Helle2

 

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Ditte Wiese november 1, 2016 at 9:46 am

  Åhr hvor er det et godt fokus at have – også selvom man ikke er gravid 🙂
  Jeg har kontaktallergi på de fleste parfumestoffer (også fra rene og æteriske olier), så jeg er nysgerrig på, hvordan de kan være “no baddies” men have en dejlig duft?

  Og så kan det være, du også har lyst til at fokusere på fødevarer og emballage, fx med flourstoffer, som jo også er noget skidt, for især gravide, der sender dem videre til fostrene.

  Mange glade hilsner
  Ditte

  • Reply Helle Broch Nielsen november 1, 2016 at 10:16 am

   Hej Ditte – tak for kommentar. Og ja der er en blid duft ved bodysmootheren mest fra cacaosmørret, men osse pga. et naturligt parfumestof. Har netop skrevet til firmaet så jeg bliver klogere på hvad det er, det fremgår ikke af min ingrediensliste. Fed ide med madvarer og emballage – det står sgu skidt til og er en uigennemsigtig jungle – men vi kan jo kun råbe op – og håbe det blir’ bedre. Knus

  Leave a Reply