Bliv inspireret, Gæsteskriv

Fertilitets-fysioterapi

Noget af det allerfedeste ved bloggen, er at jeg kommer i kontakt med så mange vidende mennesker. Kort sagt jeg blir’ klogere ! F.ex vidste jeg ikke at en særlig form for fysioterapi kan øge chancerne for graviditet, gjorde du ? På fødegangen møder jeg flere og flere par, hvis vej til ønskebarnet er gået gennem en lang og opslidende fertilitetsbehandling – så hvis bloggen kan være med til at udbrede kendskabet til metoder der kan lette turen, er det dejligt.

Line er fysioterapuet med speciale i fertilitet. Læs hvad hun skriver om det her :

Fertilitetsfysioterapi
af fysioterapeut Line M. Abildgaard

Jordmoderloungen spurgte mig venligt, om jeg ville skrive et blogindlæg om fænomenet fertilitetsfysioterapi. Hvad går det ud på? Hvordan fungerer det? Og bliver de, der behandles med det, gravide? Svaret på sidste spørgsmål er et stort ja!

I oktober sidste år (2016) behandlede jeg en patient for piskesmældssymptomer. Øjeblikket vil for altid stå klart for mig, da hun kiggede op og spurgte, om jeg havde hørt om fertilitetsfysioterapi. Jeg svarede nej og tænkte for mig selv, at man da ikke kan øge kvinders chance for graviditet ved hjælp af fysioterapi. Min patient havde undersøgt det og vidste, at der ligger en klinik i København, der udelukkende behandler kvinder, der ønsker at blive gravide. For patienten, der var interesseret i den form for behandling, var der lidt for langt til København fra Esbjerg, samtidigt med at behandlingerne skulle passe med hendes ægløsning.

Hvad gør man ikke for sine patienter… 😉

Jeg undersøgte en smule, min interesse blev vakt, og 14 dage efter stod jeg i Chicago, USA.
Jeg deltog i et kursus hos Jennifer Mercier, jordmoder og selv endometriose-patient samt mor til to. Hun har udviklet en metode, hvor man følger en protokol, der sikrer berøring med 23 forskellige punkter i kroppen. Alle punkterne er vigtige, men det helt særlige ved Mercier Theraphy er, at man manipulerer livmoderen. Fysioterapeuten er trænet til at mærke, hvordan livmoderen står, om den er foroverbøjet (anteverted), bagoverbøjet (retroverted), eller om den slår et knæk bagud (retroflexed) eller et knæk forud (anteflexed).

Mercier Therapy handler om at løsne muskler, sener, at sætte livmoderen rigtigt, vække nervevævet igen og øge blodgennemstrømningen. Behandlingen har en varighed på 60 minutter. Protokollen siger fire dages intensiv behandling, og det betyder behandling fire dage i streg med sessioner af 60-90 minutters varighed.

Det kan også være en gang om ugen i seks uger, altså seks behandlinger á 60 minutters varighed. Behandlingen koster 6.000 kroner hos mig. Jennifer Mercier tager 16.000 kroner for det samme.

Det vigtige spørgsmål er, om det virker?

Min piskesmældsramte patient var selvfølgelig den første, der modtog behandlingen, efter hjemkomsten fra USA. Hendes og hendes partner havde prøvet tre år på at blive gravide og haft to mislykkede forsøg med den traditionelle fertilitetsbehandling. Hun fik fire behandlinger af Mecier Therapy, inden hun fik IVF (reagensbehandling). Da hun endelig kunne fortælle, at hun var blevet gravid, skreg og græd vi sammen på klinikken

Jeg har grædt, hver eneste gang jeg har fået en sms, mail eller et billede med beskeden ”jeg er gravid”. Det betyder simpelthen så meget for mig, og det er virkelig fantastisk at arbejde med disse kvinder og mænd. Hver historie sætter sig fast, særligt fordi de ofte har været så meget igennem. Mit langsigtede ønske er, at der bliver arbejdet manuelt med kvindens graviditets først, inden de udsættes for hormonbehandling og overstimulering.

Siden oktober har jeg behandlet flere patienter. En patient havde overaktiv blære (OAB), og hun skulle tisse op til ti gange hver nat. Hendes livmoder lå og pressede på blæren, men hun blev naturligt gravid lige efter min behandling. En anden havde fået kejsersnit ved første barn, og arvæv fra fødslen gjorde det pludseligt svært at blive gravid igen. Hun blev naturligt gravid to måneder efter behandlingen.

Derudover har jeg behandlet flere, der ved siden af er i fertilitetsbehandling enten med IVF (reagensglasbehandling) eller ved IUI (insemination) – også dem har jeg god erfaring med at behandle enten før eller efter æg-udtagning, inseminering og reagensbehandling. Både for at fjerne væske, så ægget bedre kan sætte sig fast og for at øge blodcirkulationen i området. Men vigtigst er det, at livmoderen står rigtigt, så chancerne for graviditet bliver væsentligt større.

Jeg arbejder med en succesrate på 75 procent, hvilket er rigtigt højt i fertilitetsverden.

Følg gerne med på fysline.dk og på Linefys på Instagram for flere oplysninger. Jeg  holder workshops om fertilitet og øvelser på hold. Kommende workshop er lørdag d. 11. november 2017, kl. 10-12. Yderligere information kan du få ved at skrive til fysline@hotmail.com

Spændende 🙂 Tak til dig, Line  

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply