Inspiration, Opskrifter

En velhydreret krop

Er lige kommet hjem fra tropisk ferie – i Berlin 😉

En velhydreret krop 1

På én af de cafeer hvor vi søgte skygge – og iskaffe, fik vi sammen med kaffen serveret en karaffel med vand og en dusk frisk mynte. Forfriskende og læskende – og bloginspiration til lækre genveje til en velhydreret krop….

En velhydreret krop. Jordemoderlounge

Dush dine celler med hjemmelavet vitaminvand. Jeg bruger mine gamle syltetøjsglas – det ser flot ud og frugtstykker og urtekviste er lette at få op bagefter. Med låget på, kan det lækre vitaminvand let tages med ud i naturen – eller med på arbejde. Du kan bruge vandhanevand, kildevand, mineralvand – eller kokosvand. Kokosvand indeholder i sig selv elektrolytter der er gode i varmen. Lad vandet trække et par timer i køleskab – så smager det af mest og C -vitaminerne er trukket ud i vandet. Brug usprøjtede citrusfrugter og urter!

en velhydreret krop. Blåbær

Blåbær og lime…. i helt almindeligt vand..

Kroppen består for en stor procentdel af vand, som her i sommervarmen beskytter cellerne mod overophedning. Kroppens vandindhold forbruges i stor stil til sved, udånding og udskillelse af affaldsstoffer.

Er du gravid er det særlig vigtigt at være velhydreret – det er vand der optager næringsstoffer og bærer dem gennem dit blod til din baby.

En god væskebalance kan ligeledes være med til at forebygge eller mindske, en række af de mere almindelige graviditetsgener såsom forstoppelse, kvalme, træthed, ødemer, urinvejsinfektion og koncentrationsbesvær.

Vand er en vigtig komponent i dine muskler, sener og den ledvæske, der smører blandt andet knæ og hofter, derfor er en velhydreret krop med til at mindske ubehag fra bevægeapparatet.

Sidst men ikke mindst består hjernen af 2/3 vand. Er du i underskud af væske kan det derfor give sig udslag i træthed og mentale problemer, som irritabilitet og stress symptomer.

en velhydreret krop. grape

Hjemmelavet vitaminvand med grapefrugt,lime og mynte……

velhydreret krop. collage

Vandmelon og en kvist pebermynte i kokosvand. Ved siden af blåbær og hindbær med citronmelisse – og på billedet i nederste højre hjørne, såkaldt  detoxvand med agurk,citron og mojitomynte….kombinationen er kendt for at glatte rynker ud  🙂

en velhydreret krop. pink

Litchiefrugtsaft, et lille dash rosenvand – og køligt mineralvand…ret godt med hvidvin hvis du altså ikke er gravid. Taget med bare for farvens skyld…..

Kroppen giver selv tørstsignal når det er tid til væske – men vandet optages bedst hvis det sker lidt ad gangen. Et godt parameter er, at urinen skal være lys gul – og tro mig, jeg ser mange alt for koncentrerede urinprøver i min jordemoderkonsultation. Omvendt er det heller ikke givtigt at drikke for meget vand….det har længe været anbefalet med ca. 8 glas om dagen…alt efter kropsbygning og aktivitet.

en velhydreret krop. Kh.Lakridstagetes er en krydderurt der smager ret meget af anis…så vandet får en delikat lakridssmag.Brug de krydderurter du sætter størst pris på. 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply