Bliv inspireret

Dit sunde barn – sådan

Undertiden tænker jeg, at det er godt mine unger er vokset op og at deres sundhed ikke længere er mit ansvar. Samtidig ved jeg godt, at de valg jeg engang traf på deres vegne ikke altid var lige velovervejede og kan få sundhedsmæssige konsekvenser for dem senere i livet.

Sådan er det at være mor, men aldrig tror jeg det har været mere vanskeligt, at navigere i sundhedsjunglen end for nutidens mødre. Forvirring og uro, i forhold til eventuelle skadelige stoffer i alt hvad et moderliv er i berøring med, dukker op som noget af det første i graviditeten og bliver absolut ikke mindre når barnet er født. Det er decideret svært, ikke at blive enten helt hysterisk eller give op og lade stå til.

Men lad være med det for Rose Maimonide vil gerne række dig en hjælpende hånd  😉

Jeg har grebet den hånd, for selv at blive skarpere på, hvad jeg som fagperson kan svare på de mange spørgsmål jeg får stillet af ængstelige gravide og mødre, der gerne vil det bedste for deres børn – og derfor sidder jeg lige nu med Rose’s nye bog  ‘Dit sunde barn – sådan ! ‘

dit sunde barn 3

Kender du det, at nogle bøger bare kalder på at blive snust til, at få siderne vendt og omslaget kærtegnet? Sådan er den her bog – så appetitlig og æstetisk, på så tilpas en rustik, sund og rødkindet måde, at man længes efter at tage budskabet ind. Det er imponerende godt gået af et layout.

Billederne er taget af Lisbeth Kjær Hammer – og inden jeg gik i gang med at læse, nød jeg bare foto efter foto af Lisbeths økolækre hverdagslykke, hvor ungerne har muldjord under neglene og vilde blomster i hår og favn.

Bogen er opbygget som en let tilgængelig guide, hvor du kan plukke lige det, du har lyst til og brug for i dit barns opvækst, så du uden stress og dårlig samvittighed kan vælge netop din families fokuspunkter på sundhed.

Sundhed er nemlig mange ting. Det er også kærlighed, leg og nydelse, skriver Rose Maimonide i sin prolog til bogen, hvor hun  sætter fokus på ren mad i lækre opskrifter, giftfrit tøj og legetøj, kemikaliefri omgivelser og et naturligt husapotek til hjælp når barnet småskranter.

Et sundt barn har styrke til, at klare de belastninger livet byder på og et af bogens afsnit handler om imunforsvar og kosttilskud, der hjælper med at mobilisere barnets evne til selvhelbredelse. Kosttilskud til gravide ved jeg en hel del om, men på emnet kosttilskud til børn, er jeg blank, så her må du selv vurdere.

dit sunde barn 5

Bogen igennem er der drysset små faktabokse med tips og nyttige oplysninger. F.ex :  “Vidste du at mørk chokolade er et effektivt hostestillende middel”  eller “Gedemælk minder mere om modermælk end komælk gør”. Det første vidste jeg ikke men glemmer det aldrig igen  😉 Det andet vidste jeg godt og derfor er det så ærgerligt, at frisk gedemælk er umuligt at opdrive.

Bogens forord er skrevet af Irene Hage, der er læge og forfatter. Hun skriver blandt andet : ” Det er ikke fanatisme at ville leve sundt og økologisk, det er bare helt ned på jorden – tilbage til basis og sund fornuft, sådan som vores gener er skabt til, og vi har levet med i tusindvis af år.”

Jeg erklærer mig ganske enig 🙂

Bogen kan du købe hos boghandleren, i helsekostbutikker og på nettet.
Forfatterens inspirerende og smukke hjemmeside finder du her

 

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Trine Fogh september 29, 2017 at 12:19 pm

  Tusind tak for gode tips. Der er dog mange webshops efterhånden, der går op i legetøj fri for skadelig kemi. Jeg næsvnee blot nogle få http://www.naturenaby.dk
  http://Www.small-Living.dk
  http://Www.ren-leg.dk

  Hvis man køber legetøj disse steder, må man formode, at der er tænkt på kemien 😊

  • Reply Helle Broch Nielsen oktober 11, 2017 at 6:29 pm

   Tak for kommentar Trine 😃 Ja heldigvis breder det ‘giftfri’ sig. Dejligt du læser med …

  Leave a Reply