Opskrifter

Børnemad og Bjørnemad…

Man må ikke lege med maden…

Forleden så jeg et børnebestik, formet som diverse gravemaskiner i gult og sort plastic. Jeg var lige ved at tænke, at det skulle Villum på 3 år da have – så kunne han bulldoze rundt i ris og kartoffelmos og skovle ærter og broccoli ind i munden med en gravko. Men så alligevel nej….for når man tilhører en generation der ikke måtte lege med maden, er det ganske enkelt for grænseoverskridende, at omdanne tallerkenen til en byggeplads og køre med gummiged i aftensmaden!

Lidt må jeg nu indrømme, at jeg leger med maden. Det startede vist da en af mine drenge var ret så småtspisende og jeg derfor begyndte, at skære rugbrødsmadderne ud i sjove faconer for at friste. Ungerne har både haft rugbrødsbjørne, grovbrødshjerter og frugtstykker udstukket med kageform, med i madkassen. Jeg husker ikke om det hjalp på børnenes appetit – men mor morede sig ;-))

Rugbrødsbjørnen på billedet øverst sover under en dyne af æggekage. De brune øjne er uortodokse – det er sukkerkugler (uha uha)…..

Engang var min datter og en lille legekammerat med til at lave et fad fantasifulde madder – de hyggede sig vældigt men pludselig kigger den lille veninde på deres små  kunstværker og spørger oprigtigt – må man egentlig godt det?  Tjahhh, det kan jo diskuteres – men set udfra et madspildssynspunkt, så holder konceptet da ihvertfald 100% – for alt hvad pigerne skar fra, proppede de lige i gabet ;-))))

Ingen – absolut ingen – er længere småtspisende i min familie – men jeg synes stadig det er så sjåååvt, at lave fine madder og det er en af grundene til, at jeg finder Instagrambrugeren Bentonation vildt fornøjelig. Er du på IG så klik ind og søg efter bentonation.  Billederne er ren guf for legebørn!

Og så er der en anden side jeg absolut synes du skal kende – nemlig den superproffe danske hjemmeside Babybite.dk.

Sitet drives af Charlotte der er forsker og du får masser af lødig information om børns kost og fin evident viden om mad og måltider til småfolk. Herudover kan du klikke ind på opskrifter og inspiration til sunde retter og skøn madkunst for børn og barnlige sjæle.
Jeg har fået lov at snuppe en opskrift  direkte fra Babybite til jer – nemlig på en herlig lyserød jordbærkoldskål der trækker sommeren tættere på….uhmmm

Jordbærkoldskål uden æg
400 g friske jordbær
1/2 vaniljestang
3 dl creme fraiche 5%
3 dl kærnemælk
2 dl ymer
30 g rørsukker

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i en skål. Pisk ymer, sukker, vaniljekorn, kærnemælk og creme fraiche godt sammen – pisk gerne med en elpisker. Skyl jordbærerne og kom dem i en seperat skål. Blend dem med en stavblender til de er fint purerede. Bland jordbærpureen i skålen med de andre ingredienser og pisk grundigt i ca. 1 minut. Så er denne calciumbombe klar til servering!

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply