Gæsteskriv

Børn i køkkenet

Der er herligt besøg i Loungen i denne uge – nemlig af kok, stylist og forfatter Louisa Lorang.
Louisa – som vi allesammen kender fra TV og andre medier, bla. totalt lækre opskrifter i ALT for damerne   – er virkelig virkelig en tusindkunstner hvad angår fremtryllelse af skøn og ærlig mad, fristende billeder og inspirerende ideer. Jeg er selvsagt superglad for at Louisa har lyst til at berige Jordemoderlounge med et indlæg om at have sine børn med i køkkenet 🙂

Børn i Køkkenet

Af Louisa Lorang

Det er ofte at jeg bliver spurgt om mine børn har maddag, om de er kræsne, om de vil lave mad, om de må bruge en kniv og meget mere.

De fleste tror at når man er barn af en kok, så bliver man født med en østers i den ene mundvig og en skarp køkkenkniv i hånden – og gid det var så vel!

Men mine børn er (som alle andre) igennem alle mulige faser – også i forhold til mad! Spis-alt-fasen når de er helt små er så skøn og de fleste forældre tror, at når deres lille flæskebaby spiser alt der bliver serveret, så er det sådan resten af livet. Det er det sjældent, for smagsløgene ændres og ungerne bliver trodsige og der er meget det spiller ind.

børn i køkkenet 0

Pt er mit liv beriget med 3 lækre unger på meget forskellige stadier af spiselivet:

Maggie – 4 ½ mdr. ♥

Hun er ntop begyndt at smage på mos og er FAN! Vi elsker at se hende smage ny mos og nyder hendes vildskab, snasken og nysgerrighed.

Isak – 5 ½ år ♥

Min mest kræsne barn. Har altid være mest til chokolade (dog god, mørk chokolade), kage, indisk, fiskefrikadeller og burger. Tør næsten ikke kaste sig over noget nyt, så derfor fandt jeg på et par år siden på, at drysse ham med madmods-pulver (glimmer),  hver aften inden vi spiste. Så turde han faktisk smage noget nyt  – indtil han opdagede at det var fup, og bare var glimmer.

Teorien er at hvis vi ikke taler for meget om det han ikke kan lide, og fortsat sætter ny mad på bordet og beder ham prøve nye ting, så går det over!!!?

Ester 9 år ♥

Mit håb! Her er der nemlig tale om mod, nysgerrighed. Det er bestemt ikke alt hun kan lide, men hun tør prøve det meste! Og stikker jeg hende muslinger, østers, sellerijuice eller andet, er hun klar! Indmad derimod er hun endnu ikke lun på.

Men i takt med at hun er mere og mere selvstændigt med i køkkenet, vokser hendes palet og liste med favorit måltider (der dog stadig huser sushi, som alle andre 9 åriges favorit).

børn i køkkenet 16

Fælles for alle mine børn er, at de ALTID har været med i køkkenet. Enten liggende på bordet, som skrællende børnearbejdere, eller som kreative medkokke.

På deres præmis, men altid med regler som at man hjælper med at rydde op, smager det man har lavet og sikkert også andre regler, som jeg ikke kan komme på i skrivende stund.

Jeg tror at børn i køkkenet er børn der lærer at elske mad. Børn der forstår et hjemmelavet måltid (også de hurtige) og børn der også vil gå i køkkenet som voksne.

Og ja – begge mine store børn har en skarp kniv – og de må bruge den. Maggie venter lidt endnu ♥ ♥

børn i køkkenet 17

Hvis du vil inspireres yderligere så har Louisa skrevet et væld af kogebøger – jeg målte dem til næsten en meter på hylden hos boghandleren 😉

Billedet allerøverst er fra Louisas blog i mamaversion – den er så skøn – og opskriften på karamelpopcorn finder du her

Louisas madblog med overdådigt appetitlige opskrifter kan du se her

Og klart nok kunne min lyserøde suckersjæl da så absolut ikke stå for de her eventyrlige ballerina-kop-kager med rosenvand – så lånte billedet med opskrift her

børn i køkkenet 18

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply