Anmeldelser

Bliv gravid …

” det er umådeligt vanskeligt, smerteligt og sorgfuldt at gå med ønsket om at blive gravid – og det så bare ikke vil lykkes” ….sådan står der i forordet  til bogen ’Bliv gravid’ af forfatteren Nanna Stigel.

Forfatteren er ernæringsterapeut med speciale i fertilitet. At det netop er frugtbarhed der ligger hende på sinde, skyldes Nannas egen erfaringsbaserede viden om, at kost og livstilsændringer kan bringe ufrivilligt barnløse nærmere det forjættede mål at blive forældre.

På fødegangen ser vi rigtig mange par, der er hjulpet til at opnå graviditet gennem lægefaglig fertilitetsbehandling.  Infertilitet kan skyldes flere forskellige faktorer og kan have både fysiske, psykiske samt kultur og miljøbetingede grunde. Undertiden fremhæves det, at svigtende reproduktion er ved at udvikle sig til et af de største samfundsproblemer i den vestlige verden!
Jeg synes det derfor er uhyre vigtigt, ikke at se det som det enkelte pars problem, men rette opmærksomheden og kampen mod de samfundsfaktorer, der osse er med til at true den naturlige reproduktion – som f.eks. miljøgifte, fødevarer fremstillet af kemikalielignende stoffer og det faktum at hormonforstyrrende stoffer findes i rigtig mange af vores dagligvarer.

Nanna Stigel har blik for hele spektret og i denne jungle, der kan tage modet fra enhver, rækker hun  hånden ud og giver dig nogle redskaber til at forøge din frugtbarhed, ganske naturligt ved at arbejde med de ubalancer, der svækker evnen til at blive gravid. Fornuftigt nok nævnes det i bogen, at udredning ved gynækolog kan være første skridt når graviditet udebliver, men at du selv – diagnose eller ej – kan bidrage til forbedring er da helt vildt tilfredsstillende.

‘Bliv gravid’ er spækket med gennemarbejdet viden om kvindekroppen og de faktorer der kan forstyrre og forrykke balancen væk fra sundhed og naturlige funktioner – og ligeledes hvordan vi kan finde “hjem igen”.

Læs om kost, kosttilskud, stresshåndtering, selvomsorg og mindset, fertilitets-yoga, inflammation i kroppen – og dit tarmsystems vigtige betydning for hvordan din krop fungerer.

Bogen hviler på en solid basis af kendskab til den vidensabeligt funderede sundhedslære ’Funcional medicine’, der bla. arbejder udfra viden om at mennesket genetiske kode kan påvirkes af miljømæssige faktorer, men at det omvendt også er muligt gennem livstilsændringer, at bringe kroppen tilbage i homeostase (balance).

Helt praktisk er bogen opdelt i 4 dele – der dels handler om hvilke faktorer der kan være i spil når en ønsket graviditet udebliver samt hovedbudskabet at man selv kan gøre noget – og dernæst hvordan man så booster frugtbarheden. Herefter lidt om hvad der skal til når kroppen er blevet klar –
ready, steady, go 😉

Afslutningsvis har ‘Bliv gravid’ et fint fokus på særlige fertilitetsproblemer.

Hvad enten du er i planlægningsfasen ift. graviditet, er uønsket barnløs eller bare interesserer dig for kvindekroppens optimale balance, så er ‘Bliv gravid’ så meget værd at fordybe sig i og handle på. Du bliver måske gravid – men du bliver helt sikkert sundere, stærkere og gladere.

Har tyvhapset en smagsprøve til dig, på en guddommelig opskrift fra bogen 
Værsgo’ at lade dig forføre …

bliv gravid 6Forfatteren har en fin og informativ hjemmeside, hvor du kan læse mere www.blivgravid.nu.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Ditte Wiese april 20, 2016 at 10:37 am

  Meget fint indlæg! 🙂
  Jeg har en veninde, som har nogle hormonforstyrrelser, ikke PCO men i den retning, som skulle have hjælp til at blive gravid. Men inden fertilitetslægen overhovedet ville overveje at give hende hormonbehandlinger, så satte han hende på tre måneders diæt. Og hurra, hun slap for hormonerne, tilsyneladende fordi kosten fik kroppen så meget in tune 🙂

  • Reply Helle Broch Nielsen april 25, 2016 at 8:02 pm

   Fin beretning Ditte – som netop understreger pointen i ‘Bliv gravid’ – tak for den 🙂

  Leave a Reply