Bliv inspireret

Berlin – set med et barns øjne

Her i november er det 25 år siden Berlinmuren faldt, og i sommer var jeg for første gang i Berlin, afsted med 3 generationer. Og jow da, vi fik helt sikkert set meget af det ’man skal se’ i Berlin, men sjovt var det, at opleve byen med en 7-årig, der fik øje på alt muligt! 

Mens vi gik rundt og var nysgerrige, kom jeg til at tænke på en episode tidligt i mit arbejdsliv, hvor jeg havde pyntet min gamle grå regnjakke med lyslilla stofroser og en af mine daværende kolleger for sjov kaldte det ’ pynt i utide’. Billederne her har nemlig et touch af pynt i utide, synes jeg….så værs’go, denne gang er det mest en billedblog…..

Emilia - berlin - jordemoderlounge

Emilia havde sit  løbehjul med  – en ide jeg fik fra min  frisør Mette…

fodsporJeg var vadet henover dem – men Emilia fik med det samme øje på de sorte fodspor malet på brostenene. Og grimme rør – dem pynter man da bare med plastickahlaer….

fotoautomat - berlin - jordemoderlounge

Fotoautomaterne i det gamle DDR er kult. Vi stod i kø med japanere, amerikanerne og unge fra tyskland for at blive foreviget på 4 små brune pasbilleder i tvivlsom kvalitet…men det er noget af det ungerne husker tydeligst.

die mauer jordemoderlounge

Die Mauer….der var gang i grafittimalerne så udtrykket ændrer sig hele tiden…grafitti avler mere grafitti….se bare nederst i billedet, jordemoderlounge was here  🙂 

flaskedyr -berlin1

Skralde-kunst

blomsterbed - berlin

Har man ikke blomster i sit bed, pynter det osse med blomstrede potteskår…

machmit

Børnemuseet Machmit  i bydelen Prenzlauer Berg, havde eventyr tema. Rapuntzels lange hår hænger ud af tårnvinduet – og indenfor er der en helt eventyrlig verden hvor børn må eksperimentere og RØRE ved alt. Emilia laver trylleblomster….

mustafas

Heyyy, hvorfor er der så mange mennesker i kø? Det vidste Emilias onkel heldigvis –  Mustafas Gemüsekebab i bydelen Kreutzberg, er verdensberømt og er  vel nærmest pølsevognenes svar på en Michelinrestaurant. Man står gladeligt i kø i timevis for at smage en udsøgt, vegetarisk kebab.Vi orkede ikke køen så det blev til Curry Wurst hos en lille bix ved siden af.  

snabel1 - berlin

Endnu en eventyrlig facade med elefantsnabelbelysning…

gyldne brosten

På vej tilbage til vores lejlighed så vi flere steder de såkaldte Stolpersteine. Emilia syntes de var vildt flotte og ville vide hvad der stod og hvorfor det var guldbrosten. De gyldne brosten er mindesten, lagt i jorden uden for huse hvor jødiske familier under krigen blev hentet ud af deres hjem og deporteret til koncentrationslejrene. Ovenpå det  uforståeligt grusomme stykke af Berlins historie, stod vi stille lidt og kiggede på det smukke hus og de gyldne sten…

via macarons….men så fik Emilia heldigvis øje på sit eget navn på en mur – og et sted hvor man kunne få lyserøde macarons lagt sammen med is….

emilia - berlin Hippierne længe leve – hvis ikke i Berlin, wo sonst?

Tak fordi du kiggde med 🙂

Er du interesseret i Berlin med børn, er det værd at kigge nærmere på bogen Ella Bellas Eventyr. Har skrevet om den i blogindlægget her 
Prøv lige at se Mustafas Gemuse kebabside her 

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply