Opskrifter

Baobab blissballs

Elsker du kagedej?

Så prøv de her lækre kugler med baobab. De smager lissom den rå kagedej som vi alle sammen smugspiser af inden småkagerne skal i ovnen – eller fisker efter i Ben & Jerrys icecream med cookie dough – her slipper du bare for al den ækle is 😉 og for at indtage raffineret sukker, rå æg og ubagt mel. Som ekstra bonus får du alle de potente næringsstoffer fra baobaben! Baobabpulver fremstilles af frugter fra det besynderligt udseende baobabtræ. Træet gror på den afrikanske savanne og er en vigtig del af kosten der. Baobab er fyldt med vitale næringsstoffer – og vi taler virkelig vitale! Det kan du blive meget klogere på ved at klikke på linket nederst og læse indlægget om sundhed og skønhed fra den afrikanske savanne.

Baobab blissballs – 10 stk. i mundret størrelse

  • 100 g. fintmalet mandelmel fra smuttede mandler
  • 2 spsk. agave sirup
  • ½ – 1 tsk. baobabpulver  – det er syrligt så ikke mere…
  • korn fra ½ vaniljestang most ud i 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. smeltet økologisk smør

Alt moses sammen med en gaffel – eller brug hænderne, varmen fra hænderne gør det nemlig lidt lettere at få en sammenhængende masse. Måske skal dejen så lige på køl inden du ruller den til kugler.

Du kan rulle et par stykker af baobab kuglerne i flormelis – og ja så går en anelse af sundheden af, men det smager godt og ser pænt ud… eller hvad med at klæde kuglerne på i kandiserede violer eller tørrede rosenblade, hvis der skal være fest 😉

Kan opbevares på køl et par dage – men de er sikkert spist før …

Læs mere om baobabs sundheds og skønhedsegenskaber, i indlægget om sundhed fra savannen. Du finder det her 

Måske har du osse lyst til at prøve supersunde romkugler – opskrift finder du her

Kh. Helle

moringa kagedejskugler

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply